Acryl nagels is een verouderd systeem en inmiddels zijn er veel beter producten op de markt.

Voor uw en mijn gezondheid, doe ik die behandelingen tegenwoordig liever niet meer.

Wat is acryl?
Acrylnagels zijn géén plaknagels of zoiets. Het is een laagje acryl dat over je natuurlijke nagel wordt aangebracht.                      Het ziet er dus heel erg 'echt' uit.

Hoe worden acrylnagels aangebracht?
Bij de eerste keer (maar alleen als je je acrylnagels langer wilt dan je normale nagel) wordt er een zogenaamde 'tip' aangebracht op je nagels. Dit is een verlenging van je nagel zelf. Dit hoeft alleen de eerste keer te gebeuren, alle keren daarna wordt je bestaande (acryl)nagel gewoon bijgewerkt.

Jouw nagel wordt (eventueel dus met de 'tip') glad en in de juiste richting gevijld. Daarna komt de acryl er overheen. Die acryl wordt gemaakt door acrylpoeder te vermengen met een vloeistof. Hieruit ontstaat een klein bolletje 'acryl', die wordt aangebracht op je dunne nagel. Vervolgens wordt de acryl heel netjes 'uitgesmeerd' op je nagel. Je kunt je nagel helemaal met roze acryl laten 'bedekken', maar het kan ook french manicure; dan brengen ze eerst een laag roze acryl aan en laten ze een randje vrij  aan de bovenkant van je nagel. Nadat de roze acryl hard is geworden, komt er een dun laagje witte acryl op het bovenste  randje.

Acryl moet als het ware uitharden en dat proces kan versneld worden door speciale lak over de acryl aan te brengen (die meteen voor mooie glans zorgt) en de acrylnagels daarna onder een speciale UV-lamp te laten 'drogen'. Hierna wordt de nagel nog mooier gevijld en is het klaar!

Hoe lang duurt het aanbrengen?
Gemiddeld ongeveer een uur.

Hoe lang blijven acrylnagels 'zitten'?
Dat ligt heel erg aan hoe snel je nagels groeien. Meestal moet je acrylnagels zo om de 3, 4 of 5 weken laten bijwerken.              Bij het bijwerken wordt een groot gedeelte van de acryllaag weggevijld en komt er weer een nieuwe laag acryl op.